Open je wereld

Van jongs af aan wist ik één ding zeker en dat is dat ik moeder wilde worden. Die wens heb ik nog steeds. Omdat het leven niet altijd loopt zoals je in gedachten hebt, heb ik nog niet mogen ervaren hoe het is om op de biologische manier moeder te worden. Nu is dit voor mij nog geen afgesloten hoofdstuk, maar ineens kwam er iets op mijn pad waar ik al eerder over had nagedacht maar waar ik me nooit echt in verdiept had. Wat is dat dan, hoor ik je denken. Ik heb het over pleegzorg.

Het pad
Soms komt er ineens iets op je pad en dan weet je dat dat de keuze is die bij jou past. Zo gebeurde dat ook bij mij. Ik kwam via een artikel op Facebook op een advertentie terecht van Open je wereld van Pleegzorg Nederland. Toen ik begon te lezen wist ik het meteen. Dit is het pad dat ik moet volgen! Via de website van Open je wereld deed ik een test om te kijken of pleegzorg bij me paste. Na het maken van de test heb ik een stichting uitgezocht die mij aansprak en heb ik daar een informatiepakket aangevraagd.

Een rugzak
Er zijn op dit moment 23 duizend kinderen die om welke reden dan ook geen veilige thuissituatie hebben. Kinderen die niet weten hoe het is om onbezorgd door het leven te gaan omdat ze vaak al een hele rugzak met zich meedragen. Een rugzak waar ze niet voor gekozen hebben en als zij niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, daar de rest van hun leven last van hebben. Dit raakte mij heel erg. Ik heb zelf – zonder mij ervan bewust te zijn – heel lang een zware rugzak meegedragen. Ik wist niet dat ik hem bij me droeg want het vullen van een rugzak gaat vaak heel geleidelijk. Dat je op een gegeven moment krom loopt en dat dat niet de bedoeling is, dat merk je dan niet meer.

Loslaten
Twee jaar geleden ben ik begonnen met het loslaten van alles wat niet meer in die rugzak hoefde te zitten. Ik ben nog steeds enorm dankbaar dat ik van iedereen die mij daarbij geholpen heeft zoveel liefde en aandacht heb gekregen. Dit gevoel wil ik ook graag bieden aan een kind dat het nodig heeft. Iedereen verdient het om hulp te krijgen als ze het moeilijk hebben en kinderen helemaal.Om de daad bij het woord te voegen heb ik me meteen ingeschreven voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst georganiseerd door de pleegzorgaanbieder. Bij de informatiebijeenkomst heb ik uitgebreide uitleg gekregen over pleegzorg en over welke stappen ik moet ondernemen om het traject om pleegouder te worden te starten. Ik vind het erg spannend maar ik kijk er ook naar uit.

Mijn weg naar het pleegouderschap
Om meer mensen te informeren en hopelijk te enthousiasmeren heb ik ervoor gekozen om je mee te nemen in het traject naar het pleegouderschap dat ik de komende tijd ga afleggen.

Heb je vragen? Stel ze dan aan mij of neem contact op met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt. Je kunt mij bereiken via info@sjoukjenees.com. Bekijk ook mijn website: www.sjoukjenees.com.

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp